Menu Sluiten

Clubkampioenschappen – Jeugd 2019

Zaterdag 5 oktober. Ondanks de wat lage temperatuur werden de clubkampioenschappen onder een zomers zonnetje gespeeld. De meegenomen schapenvachten en berenvellen waren niet nodig. Voor iedereen was er cake met slagroom en vruchtjes/vlokken en koffie en thee.

De dapperen die zich deze dag hadden opgegeven om zich eventueel te laten kronen als de besten van onze club, werden geacht om rond 11:00 te komen spelen.

Weliswaar hadden zich slechts zeven kandidaten aangemeld, maar zoals al werd gemeld vóór er werd gestart met de warming-up, vereist het ook moed; er kan per categorie slechts maar één de winnaar zijn…. Helaas is dat één van de redenen dat kinderen zich niet wilden opgeven voor dit toernooi (het wordt dan wel lastig om het te leren!).

Direct was er een finale tussen broer en zus nog wel: Niels en Iris Flikkema.

Dit seizoen zijn zij pas begonnen met lessen bij Frenk in de categorie Rood. Oudere zus Iris wist te winnen zodat de tweede prijs naar Niels ging. Drie keer speelden zij wie het eerst 10 punten haalde en was Iris de winnares.

Aansluitend daarop speelden Daan Smith en Lotte de Haan, ook op baan 1, hun finale in de afdeling Geel. Daan, die al ja-ren mee doet, rook zijn kans: hij is al vier jaar op rij tweede geworden, op zich een knappe prestatie. Lotte zou hem graag weer die eer gunnen in de finale die zij speelden. De eerste set ging lang gelijk op, maar eindigde in 7-5 voor Lotte. Daan wist er nog een schepje bovenop te doen en versloeg vervolgens Lotte in de tweede set met 6-2. Voor de kijkers een waar spektakel, want er werd geplaatst en hard gespeeld! Een super tiebreak moest uitsluitsel gaan bieden: 10-6 voor Daan! Een zeer sportieve strijd met Daan als winnaar!

In de groep Groen waren Jens, Marius en Seger (zoals al jaren) elkaars tegenstander. Helaas was dit voor de kijkers minder makkelijk te volgen, zij werkten hun wedstrijden af op Baan 2. Wat op valt, na al deze jaren, is dat deze heren perfect elkaars zwakke plekken kennen, al ligt dit niet op het tennis, maar het mentale vlak. Daar is nog voor alle drie zeker wat in te verbeteren. Marius en Seger versloegen Jens, zodat de laatste wedstrijd zou bepalen wie er deze keer eerste zou worden: De koek was het eerste op bij Marius en zo werd Seger de kampioen van Groen.

We zijn sloten pas om 14 uur af met patatjes en een frikandel èn natuurlijk de prijsuitreiking!

Volgend jaar hoopt de organisatie op meer deelname, ondanks dat het heel gezellig was.

zie hier voor de foto’s