Menu Sluiten

De Vereniging

Tennisclub Baflo bestaat sinds 1954. De club heeft de beschikking over twee nieuwe smashcourt banen met verlichting, een kantine met toiletten, een berghok en een schuurtje.  Het banen zijn onderdeel van de gemeentelijke sportaccommodatie en het scholencomplex.

De vereniging bestaat sinds 2022 uit ongeveer 50 leden. Omdat we een kleine vereniging zijn verwachten we van de leden een hoge mate van zelfredzaamheid. Dit betekent dat leden zelf initiatief nemen of zelf meewerken als men iets wil organiseren.

Minimaal één keer per jaar is er een ledenvergadering.

Samenwerkingen

in het najaar van 2022 hebben de besturen van Winsum en Baflo besloten samen te gaan werken.

Deze zomer kunnen leden van Baflo tennissen op de banen in Winsum en vice versa. De tennislessen werden afgelopen winter in Baflo gegeven; deze zomer kunnen de leden van Baflo en Winsum lessen volgen op de baan in Winsum.

Binnenkort zal iedereen een baan kunnen reserveren via het afhangsysteem van Winsum. Op dit moment is het nog niet goed geregeld dat leden van beide dorpen een baan kunnen reserveren voor in Baflo of Winsum. Dit heeft de nodige voeten in aarde, graag nog even geduld. Overigens, als er niemand anders op een baan is kan er uiteraard altijd getennist worden. In de praktijk zijn er in Baflo meestal banen vrij op maandag, woensdag en in het weekend. Op vrijdagavond is er toss-avond.

De tennisclub Baflo kent verder net als alle andere verenigingen een aantal huisregels.
Deze kunnen op een bepaalde commissie slaan, of op de baan of kantinedienst.

Hieronder een overzicht van de soorten huisregels. Klik op een van de items om ze nader te bekijken.