Menu Sluiten

(groot-)ouder / kind toernooi

 

4 & 5 november 2017

Foto’s

De weergoden waren ons gunstig gestemd, want we konden zonder oponthoud starten met het toernooi.

Als organisatie weet je natuurlijk nooit of het mee zit, qua belangstelling of weer, maar het geluk was aan onze zijde; kan ook met de voordelen van de opwarming van het klimaat te maken hebben, maar dat is een ander verhaal.

Middels een strak schema startte de groep rood met hun wedstrijden. Eén van de ouders had zijn zoon meegenomen die nog nooit een racket had vastgehouden, maar dat wel vaker zal gaan hebben vermoeden wij; Niels wist al heel aardig de ballen te raken. Heeft hij het talent dat al in zijn familie zit, dan hebben we te maken met een toppertje en toekomstig clubkampioen!

In de groep rood had iedereen zo zijn/haar eigen strategie: zo wisselde Kaatje haar moeder in voor haar vader, had Loes een nieuwe tante in haar familie voor twee uurtjes, tante Heidi Musschenga en maakte Maaike gebruik van de talenten van haar oma. De laatste was de beste want, hoewel gezellig een potje tennissen bovenaan stond, werden zij kampioen!

De prijzen werden pas uitgereikt ná het eten van de zelf meegenomen etenswaren die voor iedereen waren uitgestald op het biljart.

De volgende groep, oranje, trad alweer aan. Dennie/Ciska,  Robyn/Ronald, Femke/Marco, Seger Ralph, Jens/Edwin,  Marius/Steven en Susan/Marco. In 2 poules werd uitgemaakt welke finales er zouden worden gespeeld. Voor de organisatie verrassend om te zien dat bij ouders ook talent te ontdekken viel! De dochters van Marco streden om beurten tegen Seger en zijn vader, maar kwamen toch tekort. In de andere groep ging de winst nipt, met slechts 1 game verschil, naar Robyn en haar vader. Het vaststellen van de finale rondes was een chaos, dat mag de Jeugdcommissie zich aanrekenen, maar na plussen en minnen en een leesbril verder kon er verder worden gespeeld…. Robyn en haar vader rekenden in de finale af met de Klijnstra’s. Nu waren er pannenkoeken in overvloed aanwezig door de ijverig bakkende Ciska en Hanneke: hulde!

In de volgende ronde speelde groen; helaas waren daar veel kinderen/ouders afwezig.

Lotte, Thiemen en Guus maakten onderling uit wie er met de prijs vandoor ging; daarbij bleek de vader van Lotte het beste ingespeeld en gingen zij er met de eerste prijs vandoor. In de beslissende partij, waarbij broer en zus en neef en nicht tegen elkaar streden, moest hij helaas afhaken met een rugblessure. We wensen hem sterkte met zijn herstel.

Tegelijkertijd trad de hoogste categorie aan: Geel. Dat de jeugd de toekomst heeft blijkt uit de uitslag. Omdat er slechts 2 kinderen uit 1 familie meededen was er besloten de kinderen tegen de ouderen te laten spelen. Met speels gemak werden de oudjes verslagen! Maar er was voor iedereen een stralend zonnetje, bij tijd en wijle.

Voor iedereen waren er deze keer puddingbroodjes en mandarijnen.

Aan het eind van de dag viel het ons op dat over de hele dag er alleen meiden kampioen waren geworden……… al gaat het natuurlijk wel om de gezelligheid.

Bedankt allemaal!