Menu Sluiten

Paasactiviteit 2017

Verslag Paasactiviteit 2017

Hoewel het maar afwachten was wat de weersomstandigheden zouden zijn, waren we verzekerd van 1 ding: minder kinderen dan gebruikelijk.

Op deze dag stonden ook al wedstrijden voor de Worldtour gepland en deze konden door de groepen Groen en Geel niet meer verzet worden.
Om stipt 10:00 uur ging de jeugdcommissie, onder leiding van Hanneke, Ciska en Steven, dan ook van start.
Na het welkomstwoord in volle zon, wat voor de kantine werd gesproken omdat er toch al getennist werd, konden de kinderen achtereenvolgens:
1. Paaseieren zoeken; het laatste paasei was het moeilijkst te vinden (deze keer verstopt in het handvat van een jeux-de-boules tas).
2. Wat te snoepen en drinken (paaseitjes, een snoeppaashaas en ranja).
3. Neut’n schait’n op z’n TC Baflo’s: een rij van 10 tennisballen. Schiet je ‘dik’ dan wordt de rij 1 bal langer; schiet je ‘dun’ (de achterste(n)) dan gaan die ballen aan de kant.
Het spel eindigde met dat de mannelijke leiding die bal wist weg te tikken……
4. Kort drink intermezzo.
5. Gekookt ei eten en vullen met grond en graszaad, daarna er weer grond overheen doen en tot slot beplakken met oogjes. Thuis regelmatig van water voorzien!!!
6. Jongens ballon darten (in de ballons paaseitjes), de meisjes knutselden met ballonnen behanglijm en touw.
7. King of the court als afsluiter, waarbij gezegd moet worden dat de jongens èn in de meerderheid waren èn allen in groep oranje trainen en spelen, maar ook wonnen.
Daarna diende er snel opgeruimd te worden want de heren 35+ moesten aantreden.
De jeugdcommissie kan terugkijken op een geslaagde ochtend en we hopen, maar denken, de kinderen ook! Volgend jaar weer op volle oorlogssterkte?!!
Groetjes Ciska, Hanneke en Steven