Menu Sluiten

Winterwandeling 2017

Wandelen door het Noordlaarderbos en de Vijftig Bunder

Met prachtig, ‘rondom het vriespuntweer’ veel zon en goede moed, zijn we dit jaar gestart in Noordlaren bij de Herberg De Blankehoeve.

Het Noordlaarderbos (Groningen) en de Vijftig Bunder (Drenthe) liggen op de overgang tussen de Hondsrug en het beekdal van de Drentse Aa.

Een prachtige, historische omgeving.

Een tocht van ca. 11 km.

Moet te doen zijn, en dat bleek ook.

Met Henk als reisleider, die van autonoom wandelen houdt (zelf meestal achterin de groep al pratend aanwezig), was het goed vertoeven in de bossen en graslanden  van Noordlaren en de Vijftig Bunder.

Veel praten en genieten van de omgeving had tot gevolg dat we even van het pad raakten. Henk liet z’n reisleiderskwaliteiten zien en greep  adequaat in. Hij leidde ons dwars door het ongerepte bos weer op het juiste pad.

De enorme Schotse Hooglanders die we in de verte zagen wilden  ons pad niet kruisen, jammer even aaien was leuk geweest, alhoewel.

Met de Herberg in zicht en de koffie met appeltaart in gedachten ging het wandelen opeens snel. Na onze bestelling werd de appeltaart van de kaart geschrapt. Jammer voor de mensen die na ons kwamen.

‘Thuis’, in de kantine van de TCB wachtte ons snert.

Geertje had goed uitgepakt. Naast de traditionele snert had ze ook een Indonesische variant gemaakt!

Voortreffelijk.

Een groepsfoto op bestelling zorgde ervoor dat ook dit jaar weer een prachtige wandeltocht is vastgelegd.

Zie hier voor meer foto’sIMG-20170122-WA0030